Доступність посилання

ТОП новини

Гройсман: сьогодні спостерігається тенденція до зростання економіки України


Володимир Гройсман
Володимир Гройсман

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман заявляє, що в уряді сьогодні спостерігають тенденцію до зростання економіки України. Про це він сказав в ефірі Радіо Свобода.

«Нам треба відновлювати промисловість, нам треба завойовуватинові ринки. У нас є багато завдань, але ці завдання є абсолютно всі реальні. І те, що ми бачимо сьогодні тенденцію до зростання економіки на 1,8% – це дуже добрий сигнал того, що у нас є колосальний потенціал»,– зазначив прем’єр.

При цьому він зазначив, що Україні необхідно, серед іншого, провести приватизацію, зміну менеджменту держкомпаній.

«Я би дуже хотів, щоб Україна могла собі дозволити жити без сторонньої фінансової допомоги. Для цього нам потрібен прискорений економічний ріст. Для цього нам потрібно зробити багато речей: це і дерегуляція, це і приватизація, це і зміна державного менеджменту державних компаній, це і інвестування», – наголосив Гройсман.

Також прем’єр наголосив, що економіка не може розвиватися без інвестицій, тому сьогодні потрібно знайти можливості, щоб створити реальні умови кредитування сектору економіки.

Міжнародний валютний фонд зберіг прогноз зростання економіки України на 2017 рік на рівні 2,5% за інфляції 8,5%. Урядовий проект бюджету на 2017 рік передбачає зростання ВВП на 3%. Інфляція очікується на рівні трохи більше за 8%. Український експорт має зрости на 8% (до 47,2 мільярда доларів), а імпорт – майже на 9,7% (до 49,9 мільярда доларів).

У жовтні в МВФ повідомили, що в разі успішної реалізації програми розширеного фінансування між Україною та Міжнародним валютним фондом, для чого необхідно виконати низку умов, Київ може отримати від МВФ 1,3 мільярда доларів у 2016 році і майже 5,4 мільярда доларів у 2017 році. Виділення коштів планується щоквартально за підсумками виконання критеріїв ефективності.

Найбільший транш – майже 2 мільярди доларів – планується в першому кварталі 2017 року. Після цього розмір двох наступних буде скорочений до 1,33 мільярда доларів, а решти п’яти – до 735 мільйонів доларів.

XS
SM
MD
LG