Доступність посилання

ТОП новини

Аваков створив комісію для відкритого відбору кандидатів на посаду голови Нацполіції


Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков повідомив про створення консультативної комісії для проведення відкритого відбору кандидатів на посаду нового голови Національної поліції. Про це міністр написав на своїй сторінці у Facebook.

«З метою уникнення політичних спекуляцій і проведення чесного і відкритого відбору кандидата на посаду керівника поліції, що відповідатиме сьогоденню, я створив консультативну комісію міністра, до якої буде запрошено фахових експертів з міжнародного корпусу наших стратегічних партнерів – США, Канади, Консультативної місії ЄС в Україні (EUAM) та авторитетних експертів від української громадськості», – повідомив Аваков.

За його словами, 1 січня 2017 року критерії відбору кандидатів на посаду очільника Нацполіції будуть більш суворими. Умови конкурсу будуть оголошені найближчим часом, додав Аваков.

«Поліція матиме керівника, який відповідає соціальному запиту суспільства на довіру та фаховість», – додав очільник МВС.

Напередодні голова МВС Арсен Аваков підписав наказ про призначення тимчасовим виконувачем обов’язків голови Національної поліції України Вадима Трояна, що дотепер був першим заступником голови.

В середу Кабінет міністрів України дав згоду на звільнення з посади голови Національної поліції Хатії Деканоїдзе. Вона заявила про намір подати у відставку на початку тижня. Деканоїдзе не назвала конкретної причини, але, серед іншого, вказала на збереження в Україні дотепер «традиції втручання політиків у роботу поліції».

XS
SM
MD
LG