Доступність посилання

ТОП новини

США: обраний президентом Трамп вислухав поради екс-держсекретаря Кіссінджера щодо зовнішньої політики


Ветеран американської дипломатії Генрі Кіссінджер
Ветеран американської дипломатії Генрі Кіссінджер

Обраний президентом США Дональд Трамп вислухав поради щодо зовнішньої політики від ветерана американської дипломатії Генрі Кіссінджера. Про це офіс Трампа повідомив 17 листопада.

93-річний Кіссінджер, який був держсекретарем в адміністраціях президентів Річарда Ніксона та Джеральда Форда, відомий як дипломат, що налагодив відносини США з Китаєм після десятиліть ізоляції азійського гіганта.

Кіссінджер висловив готовність до розмови з Трампом, хоча не робив секрету з того, що виступав на підтримку його конкурентки Гілларі Клінтон і очікував на її перемогу на президентських виборах.

«У мене є величезна повага до Кіссінджера і я ціную те, що він поділився своїми думками зі мною», – сказав Трамп і додав, не вдаючись у подробиці, що вони обговорювали відносини з Китаєм, Росією, Іраном, Європою та інші питання.

В одному з недавніх інтерв’ю виданню The Atlantic Кіссінджер сказав, що серед кандидатів лише Клінтон віддана «традиційній, орієнтованій на зовнішній світ, інтернаціоналістичній моделі» Америки.Успіх Трампа, який неодноразово ставив під сумнів доцільність таких альянсів, як НАТО, означає, що «вперше з моменту закінчення Другої світової війни майбутні відносини Америки зі світом не повністю вирішені», наголошував Генрі Кіссінджер.

XS
SM
MD
LG