Доступність посилання

ТОП новини

Німеччина: Меркель може озвучити 20 листопада свій намір балотуватися на четвертий термін


Ангела Меркель
Ангела Меркель

Німецька партія «Християнсько-демократичний союз» анонсувала на 20 листопада прес-конференцію, на якій канцлер Ангела Меркель, як очікується, оголосить про свій намір балотуватися на четвертий термін на виборах, запланованих наступного року.

Німецькі ЗМІ 18 листопада повідомляють з посиланням на політиків, що Меркель має намір оголосити про свої плани до початку планованого на 6 грудня щорічного з’їзду партії ХДС, представницею якої вона є.

Напередодні під час зустрічі з президентом США Бараком Обамою 62-річна Ангела Меркель заявила, що оголосить рішення про участь у виборах у «потрібний час».

Згідно з останніми даними соцопитувань, якби загальні вибори в Німеччині відбулися найближчим часом, то партія Меркель «Християнсько-демократичний союз» могла б розраховувати на 32% виборців, тоді як її партери у коаліції – соціал-демократи – на 23 відсотки. Опозиційна «Зелена партія» могла б претендувати на 13 відсотків, а права партія «Альтернатива для Німеччини» з антимігрантськими поглядами – на 12 відсотків.

XS
SM
MD
LG