Доступність посилання

ТОП новини

НАБУ почало розслідування щодо незаконного збагачення двох депутатів


Національне антикорупційне бюро 17 листопада відкрило кримінальні провадження за фактами незаконного збагачення двох депутатів Верховної Ради.

Як повідомляє прес-служба бюро, детективи відкрили три кримінальні провадження за фактами незаконного збагачення на підставі аналізу електронних деклараціях – два щодо депутатів України і одне щодо представника судової гілки влади.

У НАБУ прізвищ осіб, щодо яких відкриті провадження, не називають.

У бюро повідомляють, що ці три кримінальні провадження відкриті за результатами розгляду звернень депутатів та відповідних інформаційно-аналітичних перевірок, проведених за участю управління аналітики та обробки інформації НАБУ.

У ніч на 31 жовтня завершився перший етап подання електронних декларацій за 2015 рік для суб’єктів декларування, які посідають відповідальне й особливо відповідальне становище: президента, прем’єра, членів уряду, депутатів, суддів, правоохоронців. За даними сайту Єдиного державного реєстру декларацій, на час завершення першого етапу подали понад 131 тисячу декларацій.

Відповідно до законодавства, контроль і перевірку е-декларацій здійснює Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК), зокрема НАЗК контролює своєчасність подання, правильність і повноту заповнення, а також проводить логічний та арифметичний контроль.

Водночас НАБУ розслідує кримінальні правопорушення щодо декларування недостовірної інформації і незаконного збагачення, вчинених найвищими посадовими особами, уповноваженими на виконання функцій держави або місцевого самоврядування.

Підслідними НАБУ є найвищі посадові особи, завданням бюро є протидія кримінальним корупційним правопорушенням, які вчинені вищими посадовими особами, уповноваженими на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, і становлять загрозу національній безпеці.

XS
SM
MD
LG