Доступність посилання

ТОП новини

МВФ: в Україні досі не притягнуті до відповідальності високопосадовці через корупцію


Міжнародний валютний фонд заявляє, що в Україні досі не притягнуті до кримінальної відповідальності високопосадовці за звинуваченнями у корупції.

«Було досягнуто певного прогресу у створенні нових інститутів, в тому числі Національного антикорупційного бюро України, а також публікація електронних декларацій високопосадовців, що є важливим кроком, але відчутних результатів в переслідуванні і засудженні корумпованих чиновників високого рівня і вилучення доходів від корупції досі не досягнуто», –йдеться у заяві місії МВФ, яка завершила свою роботу в Києві.

При цьому у фонді зауважили, що корупція залишається найчастіше згадуваною перешкодою для ведення бізнесу в Україні

У МВФ раніше заявили, що електронне декларування майна державних чиновників є прогресом у боротьбі з корупцією, але конкретні справи потрібно довести до суду.

В ніч на 31 жовтня завершився перший етап подання електронних декларацій за 2015 рік для суб’єктів декларування, які займають відповідальне та особливо відповідальне становище – президент, прем’єр, члени уряду, депутати, судді, правоохоронці.

Функції боротьби з корупцією в Україні головним чином покладені на три спеціально створені структури – Національне антикорупційне бюро, Спеціальну антикорупційну прокуратуру і Національне агентство із запобігання корупції. Крім того, вУкраїні мають створити антикорупційний суд.

XS
SM
MD
LG