Доступність посилання

ТОП новини

НБУ: своєчасне ухвалення бюджету-2017 дозволить пришвидшити отримання траншу від МВФ


У Національному банку України очікують, що своєчасне ухвалення бюджету на 2017 рік дозволить пришвидшити отримання чергового траншу від МВФ.

«Ми сподіваємося, що своєчасне прийняття бюджету на 2017 рік дозволить пришвидшити завершення третього перегляду програми та отримання чергового траншу від МВФ, який поповнить міжнародні резерви і, відтак, сприятиме зміцненню фінансової стабільності в державі. Водночас ми підтримуємо заклик МВФ до подальшого проведення структурних реформ в країні, необхідних для забезпечення стійкого зростання економіки країни», – сказала голова Національного банку України Валерія Гонтарева.

Вона наголосила, що Нацбанк продовжує виконувати взяті на себе зобов’язання відповідно до програми співпраці з МВФ.

«Протягом перебування місії у Києві НБУ мав плідний діалог з представниками фонду, спрямований на посилення монетарної політики центрального банку в рамках режиму інфляційного таргетування та уточнення шляхів подальшого оздоровлення банківської системи», – додала вона.

Сьогодні МВФ у своїй заяві закликав Україну ухвалити погоджений із програмою співробітництва держбюджет на 2017 рік.

Минулого тижня Кабмін подав на розгляд Ради проект державного бюджету на 2017 рік до другого читання.

Як зазначається в проекті, опублікованому на парламентському порталі, доходи держбюджету встановлено в сумі 706,3 мільярда гривень, витрати – 775,3 мільярда гривень, граничний рівень дефіциту в розмірі 77,5 мільярда гривень. Урядовий проект бюджету на 2017 рік передбачає зростання ВВП на 3%. Інфляція очікується на рівні трохи більше за 8%.

Україна очікує отримання чергового траншу від МВФ.

XS
SM
MD
LG