Доступність посилання

ТОП новини

Агентства: Трамп запропонував керівництво ЦРУ прихильникові України


Майк Помпео, архівне фото
Майк Помпео, архівне фото

Американські агентства новин повідомляють із посиланням на неназваного посадовця в перехідній команді обраного президента Дональда Трампа, що він запропонував посаду директора Центрального розвідувального управління в його майбутній адміністрації консерваторові, знаному підтримкою України.

Якщо вірити цим повідомленням, конгресмен-республіканець від штату Канзас Майк Помпео вже прийняв цю пропозицію.

Офіційних підтверджень цього наразі ще немає. За словами згаданого неназваного посадовця, Трамп офіційно оголосить про це та деякі інші призначення пізніше у п’ятницю.

Помпео, що нині є членом комітету Палати представників у справах розвідки, відомий, зокрема, своїми заявами на підтримку України в її протистоянні агресії Росії.

У квітні 2014 року Майк Помпео відвідав Україну і тоді заявив, що метою президента Росії Володимира Путіна є «взяти Україну під контроль», і наголосив: «Щоб засвідчити нашу підтримку владі України, ми можемо змінити розрахунки Путіна і збільшити для нього ризики».

Крім того, Помпео є різким критиком ядерної угоди з Іраном.

Крім нього, за повідомленнями агентств, обраний майбутній президент США запропонував на посаду радника з національної безпеки генерала-лейтенанта у відставці Майка Флінна і на посаду міністра юстиції сенатора-республіканця Джеффа Сешонза, і вони теж погодилися на це.

XS
SM
MD
LG