Доступність посилання

ТОП новини

Швейцарія відповіла Росії щодо супроводу урядового літака: це була звичайна перевірка


Фото пасажирів російського літака у небі над швейцарським повітряним простором, 18 листопада 2016 року
Фото пасажирів російського літака у небі над швейцарським повітряним простором, 18 листопада 2016 року

Швейцарія відповіла на прохання Москви пояснити причини супроводу швейцарськими винищувачами російського урядового літака, який прямував до Перу. Міністерство оборони Швейцарії заявило 19 листопада, що винищувачі робили звичайну перевірку ідентичності літака.

В оборонному відомстві додали, що два військові літаки летіли поруч із російським лайнером упродовж семи хвилин над територією Швейцарії 18 листопада.Такі перевірки ідентичності літаків рейсів, що представляються як іноземні урядові, проводяться близько 400 разів на рік, інформують швейцарські військові.

Раніше 19 листопада посольство Росії в Швейцарії направило в МЗС цієї країни ноту зі «здивуванням» і проханням пояснити, чому винищувачі Військово-повітряних сил Швейцарії супроводжували 18 листопада літак делегації Росії, що летів на саміт АТЕС у Перу.

Пілот під час польоту сказав пасажирам не хвилюватися і що це нормальна практика на багатьох авіанапрямках. Траєкторія польоту літака при цьому не була порушена, і він вирушив для дозаправки до португальського аеропорту Лісабона.

Однак у Лісабоні було виявлене механічне пошкодження літака, тому Росія відправила ще один літак з запасними частинами. Частина делегації та журналісти, що акредитовані для участі у саміті в Лімі, як очікується, продовжать політ у резервному літаку. Літак, в якому виявили несправності, повернеться до Москви.

У президента Росії Володимира Путіна для польоту в Ліму виділений окремий літак.

Це вже не перший випадок, коли швейцарські бойові літаки здійснюють перевірки пасажирських літаків із офіційними делегаціями Росії.

XS
SM
MD
LG