Доступність посилання

ТОП новини

Спецпредставник ООН у Сирії прибув до Дамаска


Стаффан де Містура, архівне фото
Стаффан де Містура, архівне фото

Спеціальний представник ООН у Сирії Стаффан де Містура прибув до столиці країни Дамаска в час, коли урядові війська і їхні союзники поновили воєнну кампанію проти утримуваної повстанцями східної частини міста Алеппо на півночі країни.

Він має зустрітися з міністром закордонних справ Сирії Валідом аль-Муаллемом.

За повідомленнями, в Сирії десятки людей загинули внаслідок повітряних і артилерійських ударів по східній частині Алеппо. За даними Бюро спостереження за правами людини в Сирії, що працює в Лондоні і має інформаторів на місцях, за суботу там загинуло таким чином 48 людей, із них не менш ніж 5 дітей. Таким чином, за даними бюро, протягом останніх п’яти днів посилених бомбардувань східного Алеппо й сусідніх утримуваних повстанцями місцевостей було вбито вже приблизно 180 людей, із них у самій оточеній частині міста 97.

Ці удари також знову влучали по лікарнях у східному Алеппо, таким чином залишивши цю частину міста цілком без медичного обслуговування. Всесвітня організація охорони здоров’я повідомила, що, за даними кількох гуманітарних агентств із системи ООН, що базуються в сусідній із Сирією Туреччині, підтвердили: внаслідок останніх ударів на сході Алеппо виведені з ладу вже всі лікарні, що були там.

Удари по повстанцях в Алеппо й околицях здійснюють урядові війська режиму Сирії, а також бойова авіація Росії.

Повстанці відповідають на них, унаслідок чого цивільні мешканці гинуть і в підконтрольній урядові частині Алеппо. За деякими повідомленнями, внаслідок одного з таких обстрілів у неділю в західному Алеппо загинули 7 дітей.

Урядові війська Сирії – як вважають, за звичної підтримки авіації Росії – поновили наступ на східну частину Алеппо 15 листопада в намаганні захопити під свою владу все місто.

В облозі на сході Алеппо, що триває від липня, під обстрілами й повітряними ударами перебуває понад 250 тисяч людей.

XS
SM
MD
LG