Доступність посилання

ТОП новини

Поліція виявила «підозрілий предмет» на Хрещатику в Києві


Автомобілі правоохоронців у центрі Києва, 21 листопада 2016 року
Автомобілі правоохоронців у центрі Києва, 21 листопада 2016 року

Київська поліція повідомляє про виявлення «підозрілого предмета» у центрі столиці України, поблизу однієї з адміністративних будівель на Хрещатику.

«Невідому знахідку правоохоронці виявили під час патрулювання і повідомили про це вибухотехнікам… Фахівці вибухотехнічної служби перевірили повідомлення. За їхніми висновками, знайдений предмет не є небезпечним», – заявили в поліції Києва.

У відомстві додали, що продовжують перевіряти підозрілих осіб і предмети «з метою недопущення провокацій і правопорушень» у День гідності і свободи, який 21 листопада відзначають в Україні.

Загалом, за даними поліції, порядок на запланованих цього дня майже 400 заходах в Україні гарантуватимуть близько 18 тисяч правоохоронців.

Частина вулиць Києва перекриті з 6:30 годин. Зокрема, це стосується частини вулиці Хрещатик: від вулиці Богдана Хмельницького до Європейської площі; вулиці Інститутська: від Садової до майдану Незалежності; вулиці Архітектора Городецького; вулиці Грінченка.

Поліція закликає учасників масових заходів «поставитися з розумінням до роботи правоохоронців, не створювати конфліктних ситуацій, а також заздалегідь планувати свій маршрут з урахуванням перекритих ділянок вулиць».

21 листопада 2013 року в Україні почався Євромайдан – після того, як уряд Миколи Азарова вирішив зупинити підготовку до підписання Угоди про асоціацію з ЄС. Протести тривали до лютого 2014 року. Силовики кілька разів намагалися розігнати учасників протестів.

За даними Генпрокуратури, всього під час Євромайдану потерпіли 2,5 тисячі людей, 104 із них загинули – більшість загинули в лютому 2014 року. Згодом загиблих учасників акцій протесту почали називати Небесною сотнею. За даними Міністерства внутрішніх справ, із 18 лютого по 2 березня 2014 року під час виконання службових обов’язків у центрі Києва загинули також 17 силовиків.

XS
SM
MD
LG