Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко присвоїв звання Героя України двом добровольцям Снітку й Табалі


Президент України Петро Порошенко присвоїв звання Героя України двом добровольцям Андрієві Снітку й Сергієві Табалі, які загинули на Донбасі. Укази про це Порошенко підписав 21 листопада.

Андрій Снітко брав участь у Революції гідності, у 2014 році вступив добровольцем і проходив службу у батальйоні патрульної служби міліції особливого призначення «Азов», упродовж липня-серпня 2014 року брав участь у бойових операціях визволення міста Маріуполя Донецької області.

20 серпня 2014 року поблизу міста Іловайська у складі групи здійснював бойове завдання, тоді в напрямок групи була закинута ручна граната. Андрій Снітко накрив своїм тілом гранату.

Сергій Табала (позивний «Сєвєр») з перших днів грудня 2013 року був активним учасником Революції гідності. У 2014 році як доброволець брав участь у бойових діях на Донбасі, зокрема воював у Донецькому аеропорту. Сергій Табала загинув 6 листопада 2014 року від вибуху артилерійського снаряду під час штурму бойовиками диспетчерської вежі Донецького аеропорту.

Збройний конфлікт на сході України почався навесні 2014 року після російської анексії Криму. Україна і Захід звинувачують Росію у збройній підтримці сепаратистів. Кремль відкидає ці звинувачення і заявляє, що на Донбасі можуть перебувати російські «добровольці».

XS
SM
MD
LG