Доступність посилання

ТОП новини

Число людей у Сирії, що живуть в облозі, майже сягнуло мільйона – ООН


Стівен О’Браєн, архівне фото
Стівен О’Браєн, архівне фото

В Організації Об’єднаних Націй повідомили, що число сирійців, які живуть в умовах облоги, за останній рік більш ніж подвоїлося і майже сягнуло мільйона.

Як повідомив заступник генерального секретаря ООН із гуманітарних питань і координації термінової допомоги Стівен О’Браєн на засіданні Ради безпеки ООН, ця кількість із майже 486 тисяч рік тому нині зросла до понад 974 тисяч.

При цьому в більшості випадків облогу тримають сирійські урядові війська, додав він.

За словами чільного представника ООН, «цивільних людей тримають в ізоляції, морять їх голодом, бомбардують, не дають можливості отримати медичну допомогу і гуманітарну допомогу, щоб змусити їх здатися або втекти».

Стівен О’Браєн різко розкритикував режим президента Сирії Башара аль-Асада за те, що він не захищає всіх сирійців і під приводом захисту національного суверенітету «бомбардує власний народ».

У Сирії з весни 2011 року триває громадянська війна, в якій загинули сотні тисяч людей, мільйони стали біженцями чи вимушеними переселенцями. Через жорстокість режиму Асада проти свого народу йому вже відмовили в легітимності багато західних і арабських країн. Останнім часом у цю війну на боці режиму Асада вступила Росія, яка як постійний член Ради безпеки ООН також блокує там рішення, спрямовані на врегулювання ситуації.

XS
SM
MD
LG