Доступність посилання

ТОП новини

Дві споріднені фірми розіграли 27 мільйонів Нацполіції на закупівлю берців – «Схеми»


Берці, які виробляє ТОВ «Українська промислова компанія «Крок»
Берці, які виробляє ТОВ «Українська промислова компанія «Крок»

Дві житомирські фірми, пов’язані спільною адресою реєстрації та бізнес-зв’язками, розіграли 27 мільйонів гривень Національної поліції України поліції на закупівлю берців. Про це повідомляють журналісти програми «Схеми», спільного проекту Радіо Свобода і телеканалу «UA:Перший».

Національна поліція України визначила переможця тендеру на закупівлю черевиків із високими берцями типу А, йдеться у віснику публічних закупівель «Прозорро». Переможцем усіх чотирьох лотів – на 4800, 4900, 5000 і 5048 пар стало товариство з обмеженою відповідальністю «Українська промислова компанія «Крок», яка запропонувала 1399,99 гривні за пару. Єдиним конкурентом ТОВ «Українська промислова компанія «Крок» було ТОВ «Український формений одяг», яке пропонувало 1400 гривень за пару, тобто різниця в ціні склала всього одну копійку. При цьому дві компанії, між якими був розіграний тендер, мають ознаки спорідненості.

Загальна сума закупівлі склала 27 645 620 гривень.

ТОВ «Українська промислова компанія «Крок» і ТОВ «Український формений одяг» мають спільну адресу – місто Житомир, вулиця Героїв пожежних, 122.

Крім цього, конкуренти мають бізнес-зв’язки. ТОВ «Український формений одяг» до цього укладала договори на постачання берців із ТОВ «Баранівська взуттєва фабрика», директором якої є Юрій Блонський. Його син є директором ТОВ «Українська промислова компанія «Крок», яке оголошено переможцем тендеру.

Юрист ГО «Центр протидії корупції» Андрій Санін зазначає, що «це може свідчити про порушення умов конкуренції під час проведення тендеру».

На віснику «Прозорро» уже є повідомлення про намір Нацполіції укласти договір на постачання взуття із ТОВ «Українська промислова компанія «Крок».

XS
SM
MD
LG