Доступність посилання

ТОП новини

Кремль: ракети в Калінінградській області – захист від «агресії НАТО»


Дмитро Пєсков
Дмитро Пєсков

У Кремлі назвали розміщення ракетних комплексів в Калінінградській області Росії заходами для гарантування безпеки Росії «у зв’язку з агресивною політикою НАТО». Прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков 22 листопада заявив, що Росія вживає заходів, виходячи зі своїх суверенних прав.

НАТО Пєсков назвав «агресивним блоком».

Раніше офіційний представник Держдепартаменту США Джон Кірбі закликав Росію утримуватися від слів і дій, які не відповідають цілям гарантування безпеки і стабільності в регіоні.

Він заявив, що розміщення Росією зенітних ракетних систем С-400 і ракетних комплексів «Іскандер» в Калінінградській області дестабілізує європейську безпеку. Ніякі події в Європі не вимагають від Москви подібної реакції, заявив офіційний представник Держдепартаменту США.

Напередодні президент Володимир Путін заявив, що об’єкти НАТО, які загрожують Росії, стануть цілями для ракетних ударів.

21 листопада стало відомо, що угруповання російських військ у Калінінградському оборонному районі посилили дивізіоном берегового ракетного комплексу «Бастіон». У жовтні Міністерство оборони Росії підтвердило, що в Калінінградську область перекинуті оперативно-тактичні ракетні комплекси «Іскандер».

XS
SM
MD
LG