Доступність посилання

ТОП новини

«Укренерго» готує позов до Росії через збитки від анексії Криму – Ковальчук


Ілюстративне фото
Ілюстративне фото

Компанія «Укренерго» готує позов до Росії з вимогою відшкодувати збитки, завдані через анексію Криму. Про це в ефірі Радіо Крим.Реалії повідомив виконувач обов’язки директора «Укренерго» Всеволод Ковальчук.

«Це кілька тисяч ліній електропередач, кілька десятків електричних підстанцій загальна вартість цієї мережі становить до 1 мільярда доларів США», – повідомив він.

За словами Ковальчука, в позові буде включений пункт про прибуток, який недоотримала компанія.

«Ми не використовуємо це (на території Криму – ред.) майно і не отримуємо від нього дохід. Суть майбутнього позову лежить не тільки в компенсації втраченого майна, а й в компенсації втраченого прибутку», – сказав він.

17 жовтня компанія «Нафтогаз України» і шість її дочірніх компаній ініціювали арбітражне провадження проти Росії і вимагають відшкодувати збитки, завдані захопленням активів в Криму.

Раніше в прокуратурі Автономної Республіки Крим, яка працює при Генпрокуратурі України, повідомляли про досудове розслідування по шести кримінальних провадженнях за ознаками кримінальних злочинів, передбачених статтею 191 Кримінального кодексу України (привласнення чужого майна, вчинене в особливо великих розмірах). Як повідомляє прес-служба відомства, йдеться про незаконне присвоєння державного майна, що розташоване на окупованій території Криму.

У 2014 році Росія анексувала український Крим; у світі не визнають цього кроку. Верховна Рада України офіційно оголосила початком тимчасової окупації Криму 20 лютого 2014 року. Росія називає окупацію та анексію півострова «відновленням історичної справедливості».

XS
SM
MD
LG