Доступність посилання

ТОП новини

Європарламент ухвалив резолюцію про протидію пропаганді Росії й «Ісламської держави»


Сесія Європарламенту (архівне фото)
Сесія Європарламенту (архівне фото)

Європарламент ухвалив резолюцію щодо протидії пропаганді Росії й екстремістських ісламістських угруповань, зокрема «Ісламської держави» й «Аль-Каїди», спрямованої на країни Європейського союзу.

У резолюції, проект якої був внесений польським депутатом Анною Фотиґою, вказується, зокрема, що російська влада за допомогою «таких телеканалів, як RT, псевдо-новинних агентств, як Sputnik, тролів у соцмережах», намагається кинути виклик демократичним цінностям, розділити Європу, створити в жителів ЄС негативний образ його східних сусідів.

Європарламентарі застерегли, що Кремль активізував пропаганду проти ЄС з часу анексії Криму і ведення гібридної війни на Донбасі.

У резолюції вказано, що «Кремль фінансує політичні партії й інші організації в ЄС», і критикується «російська підтримка антиєвропейських сил», таких як крайні праві партії і популістські сили.

Країнам ЄС рекомендують координувати зусилля в боротьбі з російською пропагандою.

Крім того, в резолюції йдеться про те, що оскільки ЄС і його жителі є важливими цілями для «Ісламської держави», європарламентарі закликають країни-члени Євросоюзу до тіснішої співпраці для захисту суспільства.

На підтримку резолюції виступили 304 депутати, проти були 179, ще 208 утрималися.

XS
SM
MD
LG