Доступність посилання

ТОП новини

Одинцова і Баранова обвинуватили у держзраді – прокуратура


Максим Одинцов
Максим Одинцов

Колишнім українським військовим Максиму Одинцова і Олександру Баранову, підозрюваним у дезертирстві, додали ще одну підозру –державна зрада. Відтак, Центральний районний суд Миколаєва 23 листопада змінив їм запобіжний захід.

«Вчора (22 листопада – ред.) Одинцову і Баранову було пред’явлено підозру за статтею 408 Кримінального кодексу України – дезертирство, з можливістю внесення застави. Сьогодні додали ще одну підозру за ч. 1 ст. 111 КК України – державна зрада. Підозрювані заарештовані на два місяці без можливості внесення застави», – повідомили проекту Радіо Свобода Крим.Реалії у прес-службі Військової прокуратури Південного регіону України.

Максима Одинцова і Олександра Баранова затримали у результаті проведення спецоперації СБУ 20 листопада на адміністративному кордоні з Кримом. Під час допиту, за словами голови СБУ Василя Грицака, затримані визнали провину.

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров назвав затримання СБУ військовослужбовців «незаконною провокацією».

Генеральне консульство Росії в Одесі направило українській стороні ноту з проханням надати копії документів, що засвідчують особи і громадянство затриманих.

XS
SM
MD
LG