Доступність посилання

ТОП новини

Міноборони Фінляндії вважає загрозливим розміщення військових сил у Балтійському морі


Юссі Нііністо
Юссі Нііністо

Міністр оборони Фінляндії Юссі Нііністо попередив про можливість виникнення аварій чи непередбачуваних зіткнень в умовах зосередження військових сил в Балтійському морі. Про це Нііністо заявив 23 листопада в інтерв'ю фінському каналу MTV3 News.

«Безумовно, ми підтримуємо розрядку. І ми практикуємо активну політику стабільності. Ми б хотіли бачити, що військова ситуація в Балтійському морі заспокоюється, а не нагнітається», – сказав міністр оборони Фінляндії.

Фінляндія раніше заявила про стурбованість зростанням кількості російських військово-морських суден, військових літаків і берегової оборони в районі Балтійського моря.

Днями Росія розмістила зенітні ракетні системи С-400 і ракетні комплекси «Іскандер» у Калінінградській області, що між Польщею і Литвою.

НАТО на це відреагувала збільшенням американських військово-морських патрулів і військових літаків-перехоплювачів.

Фінляндія не є частиною НАТО чи будь-якого альянсу під проводом Росії, але є членом Європейського союзу і може звернутися за допомогою в разі загрози з боку Росії країнам Балтії. Втім, як заявив Нііністо, поки він не бачить «жодного бажання російського керівництва поставити під загрозу Фінляндію».

XS
SM
MD
LG