Доступність посилання

ТОП новини

У квартирі автомайданівця провели обшук, військова прокуратура не коментує


 (©Shutterstock)
(©Shutterstock)

У Києві в квартирі активіста Автомайдану сьогодні вранці провели обшук слідчі головної військової прокуратури. Про це Радіо Свобода повідомив адвокат Роман Маселко.

До автомайданівця Миколи Сидоркіна слідчі прийшли із обшуком на підставі ухвали Печерського суду міста Київ.

За словами Маселка, за кілька годин обшуки завершились, правоохоронці нічого не вилучали.

«Порушено кримінальну справу за заявою голови Голосіївського суду міста Києва Первушиної О.С., що начебто якісь невідомі особи за нею стежать, які з’являються на судові засідання, а вона розглядає важливі справи і вважає, що це якимось чином загрожує її безпеці», – зазначає адвокат.

В ухвалі зазначається, що суддя Голосіївського суду, яка скаржиться на тиск, розглядає справи щодо колишніх високопосадовців Віктора Януковича, Олександра Клименка та Сергія Курченка. В ухвалі про обшук вказується, що суддя заявила про вчинення проти неї протиправних дій з боку невідомих їй осіб з метою залякування та психологічного впливу під час ухвалення процесуальних рішень, які мають значний резонанс. Суддя Первушина заявляє, що за нею велося спостереження, а на засідання як вільні слухачі з’являлися «сторонні особи».

Роман Маселко зауважує, що в ухвалі про обшук згадується автомобіль із номером, з якого начебто велося спостереження за суддею Голосіївського суду, але автомайданівець Микола Сидоркін немає жодного стосунку до цього транспортного засобу.

«Яким чином вони ідентифікували саме цю особу, чому вони прийшли саме до нашого активіста, чесно кажучи, незрозуміло. В нас питання до тої судді, яка дала такий дозвіл – яким чином вона пов’язувала нашого активіста з незаконною якоюсь діяльністю? І чому вона давала дозвіл на цей обшук, якщо в ухвалі, принаймні, немає жодних зв’язків між цим активістом і тим, що вказано в ухвалі», – наголошує адвокат.

Адвокати також здивовані тим, що обушки проводилися саме військовою прокуратурою, цією справою мала б займатись поліція, пояснює Маселко.

Цю подію в Автомайдані пов’язують із спробою залякування та тиску через громадську діяльність, спрямовану на виявлення корупції в судових органах.

В ГПУ цю справу поки що не коментують. Радіо Свобода направило запит з цього приводу.

XS
SM
MD
LG