Доступність посилання

ТОП новини

Рішення щодо механізму припинення «безвізу» блокується не лише через Францію – Шульц


Мартін Шульц
Мартін Шульц

Голова Європарламенту Мартін Шульц заявляє, що рішення щодо механізму припинення безвізового режиму блокується не лише через Францію, після повідомлень про те, що це рішення можуть відкласти до президентських виборів у Франції, запланованих на весну.

«Неправда, що лише Франція утримується від ухвалення рішення. Мене поінформували, що Бельгія, Італія, Німеччина та інші країни утримуються від просування у цьому процесі. Тож все залежить не від виборів у Франції, а від здатності держав-членів ЄС нарешті домовитися», – сказав Шульц перед самітом Україна – ЄС.

За його словами, в Європарламенті зробили все,: щоб прискорити ухвалення рішення.

Голова законодавчого органу ЄС уточнює, що його установа визначилася «з одного боку, із візовою лібералізацією для України, з іншого – щодо так званого «механізму припинення».

«Все, що очікує прогресу, – очікує тут, в Європейській раді, а не в Європарламенті. Сподіваюся, країни-члени знайдуть рішення», – зазначив Шульц перед зустріччю на найвищому рівні лідерів України та ЄС.

Раніше сьогодні з’явилася інформація, що в Євросоюзі можуть не узгодити угоду про так званий механізм припинення безвізового режиму до президентських виборів у Франції, запланованих на весну. Як повідомив кореспондент Радіо Свобода Рікард Йозвяк із посиланням на свої джерела, угоди про механізм припинення «безвізу» може не бути до квітня-травня.

24 листопада у Брюсселі відбудеться саміт Україна – ЄС. Від Євросоюзу в ньому братимуть участь президент Європейської ради Дональд Туск та глава Єврокомісії Жан-Клод Юнкер. Президент Петро Порошенко представлятиме Україну.

XS
SM
MD
LG