Доступність посилання

ТОП новини

Росія: Дадіна після бійки з співкамерником перевели в окрему камеру


Ільдар Дадін
Ільдар Дадін

У Росії активіста Ільдара Дадіна, засудженого до позбавлення волі за статтею про неодноразові порушення на мітингах, перевели в одиночну камеру після бійки з сусідом по камері. Про це 24 листопада повідомив речник управління Федеральної служби виконання покарань (ФСВП) у російській Карелії Віталій Фефелов.

Дадіну призначили дисциплінарне стягнення і перевели до приміщення камерного типу. Воно відрізняється від штрафного ізолятора м’якшими умовами утримання.

17 листопада у ФСВП повідомили про бійку Дадіна з сусідом по камері, яка, за твердженнями служби, сталася на побутовому ґрунті. Анастасія Зотова, дружина активіста, стверджує, що бійку спровокувала адміністрація колонії.

Ільдар Дадін відбуває покарання у Сегежській колонії за «неодноразові порушення» на масових акціях. 1 листопада засуджений поскаржився на тортури у виправній установі, після чого у колонії почалися перевірки.

Російські й міжнародні правозахисні організації наполягають на негайному звільненні Ільдара Дадіна, якого «Меморіал» визнав політичним в’язнем. У Росії відбуваються акції протесту з такою ж вимогою.

XS
SM
MD
LG