Доступність посилання

ТОП новини

ГПУ оголосила догану прокурору Сусу за неправдиві дані в декларації – Центр протидії корупції


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Генеральна прокуратура оголосила догану прокурору, заступнику начальника департаменту з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки Дмитру Сусу за неправдиві відомості в декларації і задовольнила його заяву про дострокове припинення повноважень на адміністративній посаді за власним бажанням. Про це повідомляється у відповіді ГПУ на запит Центру протидії корупції.

У відповіді зазначається, що догану оголошено за «порушення порядку подання декларації» та «подання недостовірних тверджень» в анкеті доброчесності прокурора.

Раніше журналісти програми «Наші гроші» з’ясували, що прокурор Дмитро Сус їздить на автівці Audi Q7 вартістю понад 900 тисяч гривень, яка, згідно з документами, належить його 85-річній бабусі.

Сус був одним з учасників конфлікту з НАБУ, який стався в серпні.

За даними НАБУ, 12 серпня працівники одного з департаментів Генпрокуратури вчинили насильницькі дії проти співробітників НАБУ, які проводили негласні слідчі дії. Невдовзі двох співробітників бюро доставили до генпрокуратури, де на них чинили тиск, а ще двоє були заблоковані в будівлі. Відтак бійці спецпідрозділу НАБУ розблокували своїх колег. Виникла «позаштатна робоча ситуація», яку вдалося врегулювати після втручання керівників ГПУ і НАБУ, заявили в бюро 13 серпня.

«Працівників НАБУ протримали 11 годин без подання будь-яких процесуальних документів… Є свідчення про застосування до них незаконних заходів фізичного та психологічного впливу», – розповів голова НАБУ Артем Ситник. Водночас він наголосив, що «війни» між двома відомствами немає.

Заступник начальника одного з департаментів Генпрокуратури Дмитро Сус, який безпосередньо брав участь у цих діях, назвав дії працівників НАБУ незаконними.

XS
SM
MD
LG