Доступність посилання

ТОП новини

У НАЗК звинувачують Мін’юст у блокуванні перевірки е-декларацій


Руслан Радецький, заступник голови НАЗК
Руслан Радецький, заступник голови НАЗК

У Національному агентстві щодо запобігання корупції (НАЗК) звинувачують Мін’юст у блокуванні початку перевірки електронних декларацій чиновників.

«Сьогодні Міністерство юстиції України на своїй офіційній сторінці повідомило про відмову у державній реєстрації порядків проведення контролю та повної перевірки декларацій особи, уповноваженої на виконання функцій держави чи місцевого самоврядування та здійснення моніторингу способу життя особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування», – написав заступник голови НАЗК Руслан Радецький на своїй сторінці у Facebook.

Він вважає, що відмову Міністерства юстиції щодо реєстрації розробленого НАЗК порядку перевірки електронних декларацій є необґрунтованою. За його словами, міністерство не надсилало до НАЗК будь-яких письмових зауважень до документа, а участь у розробці брав і співробітник Мін’юсту.

«Міністерство юстиції фактично заблокувало роботу НАЗК з перевірки декларацій», – зазначив Радецький.

У Мін’юсті наразі звинувачень не коментували.

У ніч на 31 жовтня завершився перший етап подання електронних декларацій за 2015 рік для суб’єктів декларування, які займають відповідальне та особливо відповідальне становище – президент, прем’єр, члени уряду, депутати, судді, правоохоронці. За даними сайту Єдиного державного реєстру декларацій, на час завершення першого етапу було подано понад 118 тисяч декларацій (враховуючи уточнені декларації, що зберігаються в реєстрі окремо). Протягом семи днів до поданих електронних декларацій могли внести уточнення.

XS
SM
MD
LG