Доступність посилання

ТОП новини

Суд у справі про події 2 травня в Одесі перенесли


Проросійський демонстрант стріляє у прихильників єдності України, Одеса, 2 травня 2014 року
Проросійський демонстрант стріляє у прихильників єдності України, Одеса, 2 травня 2014 року

Малиновський районний суд Одеси на 1 грудня переніс розгляд справи про події 2 травня 2014 року через неявку двох обвинувачених і кількох адвокатів.

Один із обвинувачених, Сергій Рудик, перебуває в лікарні. Напередодні чергове засідання у справі також не відбулося через те, що Рудик потрапив до лікарні.

Справа, про яку йдеться, стосується подій на Грецькій площі.

2 травня 2014 року в Одесі під час масових заворушень загинуло 48 людей, понад 200 були поранені. Більшість жертв загинули в Будинку профспілок. Слідство встановило, що масові заворушення в Одесі були організовані і навмисне сплановані.

За фактом подій різні правоохоронні органи України розпочали близько десятка кримінальних проваджень, що стосуються різних фактів. Зокрема, Головне управління МВС України в Одеській області почало ряд проваджень за фактами отримання травм і за фактом загибелі людей у місцях зіткнень проросійських і проукраїнських активістів. Деякі з цих справ вже передано до суду.

Одна зі справ стосується подій на Грецькій площі, де сталися перші зіткнення між проросійськими і проукраїнськими активістами. Обвинуваченими у цій справі проходять понад 20 осіб, серед яких двоє громадян Росії. Усі вони – представники так званого «антимайдану».

XS
SM
MD
LG