Доступність посилання

ТОП новини

На Кубі помер Фідель Кастро


Фідель Кастро, фото архівне
Фідель Кастро, фото архівне

Фідель Кастро, кубинський революціонер, який очолював комуністичну острівну державу протягом майже півстоліття, помер у віці 90 років. Про це по національному телебаченню повідомив його брат, президент Куби Рауль Кастро.

«Головнокомандувач кубинської революції помер о 22:29 25 листопада, президент, одягнений в зелену військову форму», – сказав президент, не вказавши причини смерті Фіделя Кастро.

Він додав, що тіло Кастро буде кремовано 26 листопада за його бажанням.

На Кубі на кілька днів оголошено національну жалобу.

Страждаючи від невстановленої кишкової хвороби, Кастро тимчасово пішов у відставку в липні 2006 року, перш ніж офіційно передав владу своєму братові в 2008-му. Він керував країною протягом 47 років. В останні роки Кастро рідко з'являвся на публіці. Один за найдовших його публічних виступів був у квітні в завершальний день з'їзду Комуністичної партії країни.

У Фіделя Кастро мільйони прихильників і шанувальників на Кубі і у всьому світі – комуністи, соціалісти і соціал-демократи, антиімперіалісти та антиамериканісти.

Його брат, Рауль Кастро пообіцяв піти у відставку, коли його повноваження завершаться в 2018 році. Раніше він назвав своїм наступником віце-президента Мігеля Діаса Канеля.

XS
SM
MD
LG