Доступність посилання

ТОП новини

Українські літаки почали гасити пожежі в Ізраїлі – ДСНС


Пожежа у Хайфі, Ізраїль, 24 листопада 2016 року
Пожежа у Хайфі, Ізраїль, 24 листопада 2016 року

Екіпажі літаків Держслужби з надзвичайних ситуацій України в суботу розпочали гасіння лісових пожеж в Ізраїлі, повідомляє відомство на своєму сайті.

«26 листопада льотний екіпаж ДСНС взяв участь у засіданні оперативного штабу із залученням представників Республіки Ізраїль, під час якого визначені завдання та напрямки виконання завдань за призначенням. На літаках АН-32П проведено розвідку на місцевості та розпочато гасіння лісових пожеж», – йдеться в повідомленні.

Напередодні прем’єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу у телефонній розмові з президентом Петром Порошенком висловив вдячність Україні, що однією з перших відгукнулася на запит ізраїльської сторони про допомогу.

22 листопада в Ізраїлі почалися масштабні пожежі. Через два дні після їх виникнення в місті Хайфі евакуювали десятки тисяч людей. Під час гасіння вогню постраждали понад сотню осіб. Крім Хайфи, пожежі охопили місто Модіін, що на околицях Єрусалима. У Міністерстві внутрішніх справ Ізраїлю вважають, що частина займань сталася через підпали. Вже затримали кількох підозрюваних.

XS
SM
MD
LG