Доступність посилання

ТОП новини

Правозахисники: опозиція в сирійському Алеппо зазнала «найбільшої поразки» з 2012-го


Сирійські проурядові військові поблизу району Баадін в Алеппо, який 27 листопада перейшов під контроль сил Башара Асада
Сирійські проурядові військові поблизу району Баадін в Алеппо, який 27 листопада перейшов під контроль сил Башара Асада

Сирійські урядові війська відбили шість утримуваних повстанцями районів міста Алеппо, змусивши до втечі тисячі цивільних жителів.

Сирійське державне телебачення 28 листопада повідомило, що урядові і союзні їм сили захопили, зокрема, райони Сахур, Хайдарія, Шейх-Ходр у східній частині міста. Бюро спостереження за правами людини в Сирії, яке базується в Лондоні, підтвердило повідомлення, додавши, що сили, які воюють проти військ президента Башара Асада, втратили близько третини територій Алеппо, контрольованих ними ще кілька днів тому.

«Це найбільша поразка опозиції в Алеппо від 2012 року», – цитує голову бюро Рамі Абдаррахмана агенція Reuters.

Раніше правозахисники повідомляли, що урядові сили «контролюють більшу частку північної частини» Алеппо. Щонайменше 10 тисяч цивільних втекли з міста у ніч з 26 на 27 листопада, додали спостерігачі.

Встановленням контролю над районом Сахур урядовим силам вдалося розділити утримувану повстанцями частину міста на дві.

Алеппо, друге за величиною місто у Сирії, від 2012 року розділене на зони: західну, зайняту силами Башара аль-Асада, і східну, що перебуває під контролем сирійської опозиції. Урядова армія за підтримки російської авіації завдає ударів по контрольованих повстанцями районах, де заблокованими лишаються сотні тисяч цивільних.

XS
SM
MD
LG