Доступність посилання

ТОП новини

Президент на зустрічі з міністром закордонних справ Швеції розповів про загострення ситуації на Донбасі


Маргот Вальстрем
Маргот Вальстрем

Президент України Петро Порошенко зустрівся з міністром закордонних справ Швеції Маргот Вальстрем і, зокрема, заявив про загострення ситуації на Донбасі та порушення прав людини в анексованому Росією Криму. Про це інформує прес-служба глави держави.

«Петро Порошенко вкотре подякував шведському уряду за непохитну позицію щодо необхідності збереження санкційного режиму проти Росії до повного відновлення суверенітету та територіальної цілісності України», – мовиться у повідомленні.

«Міністр закордонних справ Швеції наголосила, що санкції мають бути продовжені», – поінформували в прес-службі президента України.

«Співрозмовники також скоординували позиції напередодні засідання Європейської ради, що відбудеться 15–16 грудня, зокрема щодо впровадження безвізового режиму для українських громадян, завершення ратифікаційного процесу щодо Угоди про асоціацію, а також продовження санкцій проти Росії», – мовиться у повідомленні на сайті глави української держави.

Наприкінці року Євросоюз вирішуватиме, чи продовжувати проти Росії найширший пакет економічних санкцій, запроваджених через її агресію в Україні. Українська сторона наполягає, що санкції можуть бути скасовані лише після повного виконання мінських домовленостей.

XS
SM
MD
LG