Доступність посилання

ТОП новини

США: Білий дім заперечив твердження Трампа про фальсифікації на користь Клінтон


У США в Білому домі заперечили твердження обраного майбутнього президента, республіканця Дональда Трампа про фальсифікації на мільйони голосів на президентських виборах, що пішли на користь його суперниці, демократці Гілларі Клінтон.

Як заявив речник Білого дому Джош Ернест, об’єктивним фактом є те, що не існує ніяких доказів, що підтвердили б таку заяву.

У неділю Трамп заявив у твітері, що, крім перемоги за американською системою непрямих виборів через колегію виборників, він так само «переміг і в загальнонародному голосуванні, якщо відняти мільйони людей, що голосували незаконно».

Він також додав, що має на увазі «серйозні виборчі шахрайства у Вірджинії, Нью-Гемпширі і Каліфорнії» – в усіх цих штатах перемогла Клінтон.

Ніяких підтверджень своїм словам Трамп не навів.

За результатами президентських виборів у США переміг Дональд Трамп, випередивши Гілларі Клінтон і набравши достатню для обрання кількість голосів виборників, яку визначають результати голосування в кожному штаті окремо. Але, за підрахунками загального числа голосів, відданих за кандидатів, Клінтон набрала приблизно на два мільйони голосів виборців більше, ніж Трамп.

XS
SM
MD
LG