Доступність посилання

ТОП новини

«Державна зрада – це відсутність звинувачення Януковича у розстрілі Майдану» – реакції на суд


Віктор Янукович
Віктор Янукович

На державну зраду з боку влади України вказує той факт, що проти екс-президента України Віктора Януковича не висунуто звинувачення через розстріли на майдані Незалежності. Про це, коментуючи перебіг суду у справі про розстріли на Майдані, у якому Янукович взяв участь в якості свідка, заявив український журналіст-міжнародник Максим Еріставі.

​«Влада України звинувачує Януковича у державні зраді. Зрадою є те, що влада не спромоглась звинуватити Януковича у розстрілі Майдану після трьох років розслідування», – пише у Twitter Максим Еріставі, співзасновник Hromadske International.

Янукович використав суд собі на користь, вважають деякі оглядачі.
«Схоже, що український суд не зміг завадити Януковичу заробити політичні бали та наробити безпідставних заяв у ході відеосвідчень», – зауважує Том Буррідж, кореспондент ВВС у Києві.

У ході слухань Янукович заявив, що не радився про «придушення Майдану» з представниками російської влади.

Свідчення екс-президента з низки питань представники української влади назвали брехнею.

Без довіри поставились до заяв колишнього лідера України і коментатори.

«Янукович, схоже, немає що сказати протягом сьогоднішнього допиту. Очевидно, він постійно бреше», – зауважує відомий західний економіст, експерт аналітичного центру Atlantic Council Андерс Аслунд.

«Вся Україна слідкувала за свідченнями втікача Януковича. Хоча він і бреше, народ отримав болісний, але важливий катарсис», – пише про свідчення Януковича Максим Еріставі.

«У Януковича на обличчі самозакохана посмішка людини, яка бреше тобі, хоча ви обидва про це знаєте. Це школа Володимира Путіна», – зазначає у Twitter журналіст видання The Times Максим Такер.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG