Доступність посилання

ТОП новини

Суд ЄС підтримав частину санкцій проти соратника Путіна


Аркадій Ротенберг
Аркадій Ротенберг

Суд Європейського союзу в Люксембурзі частково підтримав санкції, запроваджені проти російського бізнесмена, близького соратника президента Росії Володимира Путіна Аркадія Ротенберга, після анексії Криму.

Суд визнав необґрунтованими санкції проти Ротенберга, запроваджені 30 липня 2014 року. При цьому він підтримав обмежувальні заходи з 15 березня 2015 року. Це пов’язано з уточненим формулюванням обґрунтування санкцій. У текст додали згадку про те, що компанія Ротенберга «Стройгазмонтаж» отримала державний підряд на будівництво мосту в Крим. Раніше в ЄС тільки натякали на зв’язок російського мільярдера з анексією півострова.

У скарзі до суду Ротенберг стверджував, що санкції порушують його право на приватну власність. Він просив скасувати рішення про санкції і компенсувати збитки. У рішенні суду будь-які згадки про компенсацію Ротенбергу відсутні.

Російський бізнесмен потрапив під санкції Євросоюзу в липні 2014 року, після того, як його компанія виграла підряд на проектування мосту через Керченську протоку. Бізнесмену був закритий в’їзд до країн Євросоюзу, а його активи, розміщені в європейських банках, заарештували. Пізніше аналогічні санкції запровадили США.

Крім Ротенберга, європейські санкції оскаржили «Роснефть», «Внешэкономбанк», ВТБ, «Сбербанк», «Газпром нафта», а також телеведучий Дмитро Кисельов.

XS
SM
MD
LG