Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко: поділ правоохоронних органів на «хороші нові» і «погані старі» є неприпустимим


Петро Порошенко
Петро Порошенко

Президент України Петро Порошенко заявляє про неприпустимість поділу правоохоронних органів на «хороші нові» і «погані старі».

«Я категорично проти того, щоб ділити правоохоронні органи на «хороші нові» і «погані старі», одних хвалити, інших таврувати. При такій конфліктності в нашому наступі на корупцію обов’язково утворяться лазівки, якими скористаються корупціонери», – сказав Порошенко, якого цитує прес-служба президента.

Він зазначив, що за два з половиною рок змінилася система правоохоронних органів, запрацювали новостворені антикорупційні органи: НАБУ, НАЗК, Спеціалізована антикорупційна прокуратура, а незабаром розпочне роботу Державне бюро розслідувань.

Порошенко вимагає від усіх правоохоронних органів злагодженої командної роботи.

«Здорова конкуренція вітається, але дріб’язкові відомчі чвари та з’ясовування стосунків через ЗМІ вважаю абсолютно неприйнятними. Це, звичайно, настанова для всіх відомств, а не лише для прокуратури», – сказав він.

При цьому Порошенко наголосив, що готовий бути союзником прокуратури в боротьбі з корупцією та злочинністю.

У вересні нині генпрокурор України, а раніше екс-керівник парламентської фракції «Блок Петра Порошенка», Юрій Луценко заявляв про намір ініціювати певні зміни в законодавство щодо злочинів, які підслідні НАБУ.

У НАБУ та спеціалізованій антикорупційній прокуратурі неодноразово заявляли, що будь-яке втручання в чужу підслідність створює ризик визнання доказів недопустимими і в подальшому створює умови для уникнення підозрюваним відповідальності. Підслідними НАБУ є вищі посадові особи

Крім того, у серпні стався конфлікт між працівниками новоствореного НАБУ і ГПУ, нині очолюваної екс-керівником парламентської фракції «Блок Петра Порошенка» Юрієм Луценком.

«Працівників НАБУ протримали 11 годин без подання будь-яких процесуальних документів… Є свідчення про застосування до них незаконних заходів фізичного та психологічного впливу», – заявив голова НАБУ Артем Ситник, додавши, що «війни» між двома відомствами немає.

Заступник начальника одного з департаментів Генпрокуратури Дмитро Сус, який безпосередньо брав участь у цих діях, назвав дії працівників НАБУ незаконними, а генпрокурор Юрій Луценко заявив про відповідальність усіх сторін у конфлікті. Служба безпеки України розслідує цей інцидент.

XS
SM
MD
LG