Доступність посилання

ТОП новини

Потерпілі у справі щодо 4 екс-бійців «Беркуту» заблокували залу суду після перенесення засідання


Суд проти екс-«беркутівців» перенесли (відео)
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:24 0:00

Суд проти екс-«беркутівців», яких звинувачують у керуванні розгоном Євромайдану 30 листопада 2013 року, перенесли

У Шевченківському районному суді Києва у справі чотирьох екс-бійців спецпідрозділу «Беркут», звинувачених у розгоні учасників Майдану 30 листопада 2013 року, потерпілі відмовились покидати залу суду на знак протесту.

Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, всього до акції протесту долучилися дванадцять потерпілих.

Вони заявили, що будуть перебувати там, поки не будуть виконані їхні вимоги й до них не прийде президент України Петро Порошенко.

«Ми вимагаємо того, щоб Генпрокуратура почала працювати, або генеральний прокурор Юрій Луценко, який півроку її очолює, звільнив місце для тієї людини, яка все ж таки зможе організувати адекватну й об’єктивну роботу. Ми вимагаємо того, щоб або був створений спеціалізований суд, який зможе об’єктивно і оперативно розглядати справи, починаючи зі справ Майдану, судді до якого можуть бути обрані на конкурсній основі. Ми також вимагаємо оприлюднення списків атестації до Нацполіції, тому що ми бачимо, що одіозні особистості, які проходять обвинуваченими у справі, залишаються на своїх посадах», – стверджує потерпілий Віталій Кузьменко.

Він також додав, що потерпілі вимагають звільнення з МВС осіб, які причетні до злочинів під час подій Євромайдану.

Сьогодні суд переніс на 7 грудня засідання у справі колишніх бійців спецпідрозділу «Беркут» Андрія Дидюка, Миколи Тягнирядна, Євгена Антонова і Юрія Шевченка. Це рішення ухвалили через відсутність представників прокуратури та двох обвинувачених.

За словами адвоката обвинувачених Михайла Кваші, Дидюк і Антонов перебувають на стаціонарному лікуванні у госпіталі МВС, тому не змогли з’явитися на засідання. Проте довідку про стан здоров’я підозрюваних захисник не надав.

Секретар засідання перед початком розгляду справи зауважила, що представники потерпілих й самих потерпілих повідомили про це телефоном, проте вони це заперечують. Представники потерпілих зауважили, що розгляд справи постійно переносять, тому понад половина потерпілих ще не мала можливості давати свідчення в суді.

Колишніх заступників командира «Беркуту» Дидюка й Тягнирядна, а також колишніх командирів рот Антонова й Шевченка обвинувачують у незаконному перешкоджанні проведенню вуличних походів та демонстрацій (стаття 340 Кримінального кодексуУкраїни) та перевищенні влади (стаття 365 Кримінального кодексу України) під час подій 30 листопада 2013 року, а саме – силового розгону мирної акції протесту під час подій Євромайдану.

XS
SM
MD
LG