Доступність посилання

ТОП новини

У Конгресі США підтримали створення групи для опору прихованому впливу Росії


Палата представників Конгресу США підтримала створення у розвідувальних службах країни групи, яка протистоятиме російському політичному втручанню у всьому світі. Таке рішення, ухвалене 30 листопада, є частиною загального плану фінансування розвідувальної діяльності США.

Законопроект передбачає, що нова міжвідомча група протистоятиме зусиллям Росії з «отримання прихованого впливу на народи та уряди». Завданням цієї групи буде «протидія активним заходам Росії, які включають у себе обман, використання агентів впливу, корупції, порушення прав людини, тероризм і вбивства, що здійснюються спецслужбами Росії або політичними елітами».

Голосування за схожий законопроект у Сенаті очікується до кінця грудня.

Ці рішення конгресменів ухвалюються на тлі невизначеності в питанні, як адміністрація нового президента США Дональда Трампа ставитиметься до загострення відносин між Вашингтоном і Москвою.

Раніше високопосадовці американської розвідки публічно звинуватили російських чиновників у спробі перешкодити президентській виборчій кампанії у США. У передвиборчих заявах Трамп неодноразово заявляв, що прагне більш примирливого підходу до відносин із Росією.

XS
SM
MD
LG