Доступність посилання

ТОП новини

На півдні України стартували ракетні стрільби – повітряне командування «Південь»


Ракетний комплекс С-300, який перебуває також на озброєнні російської армії (ілюстративне фото, навчання в Калінінградській області)
Ракетний комплекс С-300, який перебуває також на озброєнні російської армії (ілюстративне фото, навчання в Калінінградській області)

На півдні України стартували ракетні стрільби. Про це заявив начальник прес-центру Повітряного командування «Південь» Володимир Крижанівський, повідомляють телеканал «112 Україна» та російські інформагенції.

«Все йде за планом. Ніякої реакції від Російської Федерації немає. Українські військові готові до будь-якого варіанту розвитку подій», – повідомив Крижанівський.

«До навчань будуть залучені екіпажі бойових транспортних літаків Повітряних сил ЗСУ, підрозділи зенітних ракет, військ зв’язку та безпілотної авіації Повітряних сил ЗСУ. Будуть використані зенітні ракетні комплекси С-300», – сказав речник.

Керівник прес-центру пояснив, що такими стрільбами Україна нічого не порушує і не несе загрозу окупованому півострову Крим.

«Україна нічого не порушує. Якщо подивитися на траєкторію і визначений район, …можна помітити, що крайня лінія буде проходити досить далеко від узбережжя Кримського півострова. Найближче наближення ракет може становити не більше ніж 30 кілометрів», – зазначив Крижанівський.

Росія погрожувала ракетним ударом у разі проведення Україною військових навчань поруч із окупованим Кримом. Попередження про це міститься у листі Міністерства оборони Росії, адресованому військовому аташе у складі посольства України в Росії.

Секретар РНБО Олександр Турчинов заявив, що суверенний повітряний простір Росії в Чорному морі закінчується посередині Керченської протоки, а там Україна здійснювати ракетні випробування не має наміру.

26 листопада в Генштабі повідомили про плани провести навчання Повітряних сил Збройних сил України у період з 1 до 2 грудня 2016 року в південній частині України.

XS
SM
MD
LG