Доступність посилання

ТОП новини

Путін: Росія готова до співпраці з США на рівноправній і взаємовигідній основі


Володимир Путін
Володимир Путін

Російський президент Володимир Путін заявляє, що Росія готова до співпраці з новою американською адміністрацією на рівноправній і взаємовигідній основі.

«Ми готові до співпраці з новою американською адміністрацією на рівноправній і взаємовигідній основі. Взаємодія Росії і США у вирішенні глобальних і регіональних проблем відповідає інтересам всього світу. У нас спільна відповідальність за забезпечення міжнародної безпеки і стабільності», – сказав він під час щорічного послання до Федеральних зборів Росії.

«Спроби зламати стратегічний паритет є надзвичайно небезпечними і можуть призвести до глобальної катастрофи. І забувати про це не можна», – наголосив президент Росії.

Він також зазначив, що Росія розраховує на об’єднання зусиль з США у боротьбі з міжнародним тероризмом.

У листопаді новообраний президент США Дональд Трамп обговорив по телефону із Путіним низку питань, включно з загрозами і викликами, що стоять перед США й Росією, стратегічні економічні питання й історичні відносини США й Росії. Про це повідомила команда Трампа.

У Кремлі, говорячи про цю ж розмову повідомили, що обидва діячі дійшли спільної оцінки нинішнього стану американсько-російських відносин як вкрай незадовільного, і Путін забажав розбудовувати партнерський діалог із новою адміністрацією США «на засадах рівноправності, взаємної поваги і невтручання у внутрішні справи одне одного».

Дональд Трамп іще в перебігу виборчої кампанії виступив із цілою низкою заяв, які дали підстави критикам говорити про його проросійську позицію. Із іншого боку, політологи кажуть, що політична система США не дасть одній людині навіть на посаді президента різко змінити курс країни.

XS
SM
MD
LG