Доступність посилання

ТОП новини

Лещенко називає «брехливою» заяву НАЗК про ознаки правопорушення у придбанні квартири в Києві


Сергій Лещенко
Сергій Лещенко

Народний депутат Сергій Лещенко називає «брехливою» заяву Національного агентства з питань запобігання корупції про ознаки адміністративного правопорушення у придбанні ним квартири в центрі Києва.

«Вчора зранку на адресу Верховної Ради прийшло запрошення від НАЗК прийти до них та дати пояснення (лист – на фото)… прибув о 17:30 з документами. Однак замість пояснень на мене вже чекала налаштована відеокамера, співробітник НАЗК повідомив, що буде знайомити мене з протоколом про адміністративне правопорушення. На що я відповів, що наполягаю на присутності свого адвоката – і це логічно, бо мене запрошували зовсім на інше», – написав він на своїй сторінці в Facebook.

За словами Лещенка, у зв’язку з зайнятістю адвоката він сказав, що згодом «повідомить про час і дату» візиту до НАЗК.

«Але вже сьогодні о 9-й ранку НАЗК, не чекаючи дзвінка від мене, оприлюднили брехливе оголошення… Жодних знижок я не отримував… Є свідки моїх переговорів», – наголошує він.

Раніше сьогодні НАЗК повідомило, що у діях депутата виявлено ознаки адміністративного правопорушення. У НАЗК вважають, що при купівлі квартири загальною площею 192 квадратні метри вартістю 7 мільйонів 550 тисяч гривень у новому будинку в історичному центрі Києва Лещенко «одержав подарунок у вигляді знижки на вартість квартири, яка була надана забудовником». НАЗК вказує, що на момент придбання цього неруxомого майна Лещенко був народним депутатом і на нього поширюються вимоги статей 23, 24 закону «Про запобігання корупції».

У вересні 2016 року стало відомо, що Сергій Лещенко придбав квартиру у новобудові в історичному центрі Києва площею 192 квадратних метри за 7,5 мільйонів гривень (понад 300 тисяч доларів).

Лещенко пояснив, що частина суми, витраченої на придбання квартири, – це його заощадження як колишнього співвласника «Української правди», решта – позика. Депутат стверджує, що кошти, сплачені за квартиру, є чесно заробленими, і придбання квартири не порушило вимог антикорупційного законодавства України.

Сергій Лещенко, який написав низку матеріалів про корупцію у вищих ешелонах влади для видання «Українська правда», у 2014 році був обраний народним депутатом за партійними списками «Блоку Петра Порошенка».

XS
SM
MD
LG