Доступність посилання

ТОП новини

Свідок у справі Новинського залишив Україну – Луценко


Покійний нині митрополит УПЦ МП Володимир Сабодан (л) і його особистий помічник Олександр Драбинко (п), архівне фото
Покійний нині митрополит УПЦ МП Володимир Сабодан (л) і його особистий помічник Олександр Драбинко (п), архівне фото

Митрополит Олександр (Драбинко), який є свідком у справі проти депутата Верховної Ради Вадима Новинського, залишив Україну з міркувань безпеки. Про це в ефірі програми «Право на владу» телеканалу «1+1» повідомив генеральний прокурор України Юрій Луценко.

«Його свідчення зафіксовані в суді, і подальшої участі не потребується. Ми гарантуємо його безпеку, в тому числі через виїзд за кордон», – зазначив Луценко.

Регламентний комітет Верховної Ради України 6 грудня планує розглянути подання Генеральної прокуратури про притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата від «Опозиційного блоку» Вадима Новинського.

16 листопада регламентний комітет Верховної Ради відклав рішення щодо подання генпрокурора про згоду на притягнення до кримінальної відповідальності Новинського. Члени комітету пояснили це рішення тим, що Генпрокуратура і сам генпрокурор Юрій Луценко, який брав участь у засіданні, не відповіли на всі запитання депутатів. Комітет звернувся до Генпрокуратури з проханням надати додаткові матеріали.

До Верховної Ради подання про притягнення до кримінальної відповідальності Новинського надійшло 4 листопада.

Від травня 2014 року Генпрокуратура проводить розслідування за фактом перевищення влади і службових повноважень високопосадовцями, зокрема Вадимом Новинським, при незаконному позбавленні волі особистого помічника нині покійного предстоятеля УПЦ (Московського патріархату) Володимира Сабодана – Олександра Драбинка. Новинський підозрюється у співучасті. Депутат справу проти себе називає сфабрикованою.

XS
SM
MD
LG