Доступність посилання

ТОП новини

ДФС: 3 грудня зростуть мінімальні оптові і роздрібні ціни на алкоголь


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Державна фіскальна служба заявляє, що 3 грудня набирає чинності постанова Кабміну про підвищення мінімальних оптових і роздрібних цін на окремі види алкогольних напоїв.

«Щоправда, «пекучою» буде роздрібна ціна для гурманів, які надають перевагу віскі, рому та джину. Любителям горілки доведеться заплатити за пляшку щонайменше 70 гривень, стільки ж коштуватиме і найдешевше шампанське», – йдеться у повідомленні відомства.

У листопаді Кабінет міністрів України підвищив мінімальну роздрібну ціну на алкогольні напої. З такою ініціативою виступав Мінфін. У відомстві пояснювали, що чинні мінімальні ціни не відповідають реальним витратам суб’єктів господарювання на виробництво та реалізацію алкоголь. Крім того, в міністерстві заявляли, що чинний рівень мінімальних цін перестав виконувати свою роль «запобіжника» проти продажу контрафакту, що негативно впливає на здоров’я населення.

У Мінфіні очікують, що через підвищення ціни має суттєво скоротитись рентабельність «тіньових» виробників алкогольної продукції, яка має не завжди високу якість.

Підвищенню цін на алкоголь передували повідомлення про отруєння сурогатним алкоголем в кількох регіонах України у вересні цього року. За даними Державної служби з питань безпечності харчових продуктів і захисту споживачів, станом на 28 листопада 150 людей отруїлися через вживання неякісного алкоголю, з них – 73 померли.

XS
SM
MD
LG