Доступність посилання

ТОП новини

Івано-Франківськ долучився до національного автопробігу проти торгівлі людьми


Від адмінбудинку обласної влади в Івано-Франківську стартував автопробіг «На запчастини – тільки машини!», приурочений до Міжнародного дня боротьби проти рабства.

П’ять мікроавтобусів і автомобілів вирушили вулицями міста до пункту прийому візових анкет у мікрорайоні Пасічна. На них були плакати та прапори з написом «На запчастини – тільки машини!».

Як сказав заступник голови обласної держадміністрації Ігор Пасічняк, «Прикарпаття традиційно має багато трудових мігрантів, які їдуть за кордон шукати кращого заробітку і, на жаль, стають там жертвами торгівлі людьми». За його словами, 18 прикарпатців отримали статус потерпілих від торгівлі людьми.

Щоб таких людей було менше, необхідна інформаційна, просвітницька робота, зазначає директор благодійного фонду «Карітас Івано-Франківськ УГКЦ» отець Володимир Чорній. За його словами, «через економічну кризу, воєнні дії більше людей почало виїжджати за кордон, іноді вони не знають, як це правильно зробити, і наражають себе на небезпеку». Загалом за 12 років до «Карітасу» за допомогою звернулося понад 120 людей, тільки цього року – одинадцятеро потерпілих.

Біля візового пункту волонтери роздавали перехожим інформаційні матеріали про сучасне рабство – торгівлю людьми з контактами, куди можна звернутися за допомогою на Прикарпатті.

Організаторами автопробігу є департамент соціальної політики обласної держадміністрації та благодійний фонд «Карітас Івано-Франківськ УГКЦ» за підтримки обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді і управління Національної поліції в області. У жовтні до Європейського дня боротьби з торгівлею людьми вони провели в Івано-Франківську вуличну акцію «Кожен постраждалий має право на допомогу!».

Нинішній інформаційний захід в Івано-Франківську відбувся за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) та Міжнародної організації з міграції в Україні.

2 грудня відзначається Міжнародний день боротьби проти рабства.

XS
SM
MD
LG