Доступність посилання

ТОП новини

Оперативники Нацполіції відкрили першими вогонь щодо поліції охорони – ГПУ про Княжичі


У Генеральній прокуратурі України в неділю повідомили, що під час спецоперації в селі Княжичі Київської області першими відкрили вогонь співробітники корпусу оперативно-раптової дії Національної поліції України. Про це йдеться в повідомленні на сайті ГПУ.

«Встановлено, що 4 грудня 2016 року о 4-й годині ранку в селі Княжичі Броварського району Київської області співробітники Корпусу оперативно-раптової дії Національної поліції України, перебуваючи на службі, застосували автоматичну зброю стосовно співробітників Броварського відділу поліції охорони Управління поліції охорони в Київській області, які разом з двома співробітниками Управління оперативної служби Головного управління Національної поліції в місті Києві, теж перебуваючи на службі, застосували автоматичну зброю у відповідь. Внаслідок чого загинули 5 співробітників поліції», – мовиться в повідомленні.

Прокуратура Київської області проводить досудове розслідування у кримінальному провадженні за статтею «вбивство». Хід досудового розслідування перебуває на особистому контролі генпрокурора Юрія Луценка, додали у відомстві.

За даними МВС, уночі 4 грудня в селі Княжичі Київської області столичні оперативники за підтримки бійців спецпідрозділу КОРД готувалися до затримання групи підозрюваних у серії пограбувань, у цей час наряд поліції охорони виїхав у цей же район до одного з будинків через автоматичне спрацювання охоронної сигналізації. Близько 4-ї години між правоохоронцями виникла перестрілка, внаслідок якої загинули п’ятеро працівників поліції.

Як повідомив на своїй сторінці у Facebook радник голови МВС Антон Геращенко, підозрювані в розбої, яких готувалися впіймати «на гарячому», почувши перестрілку, втекли з Княжичів на двох позашляховиках в бік Києва, де були затримані поліцейськими.

Пізніше в МВС повідомили, що затриманими є троє жителів Києва та області і один – з Львівщини. У них вилучили зброю і спецобладнання. Кримінальні провадження щодо них розслідують за статтею «розбій». В. о. керівника Нацполіції Вадим Троян не виключив, що до складу злочинної групи, яка займалася розбійними нападами в Києві та області, входили кілька осіб, серед яких і ті, хто працював в правоохоронних органах або був з ними пов’язаний.

XS
SM
MD
LG