Доступність посилання

ТОП новини

Прокуратура не підтверджує дані про загибель 6-го поліцейського у Княжичах


У прокуратурі Київської області не підтверджують загибель шостого поліцейського в результаті перестрілки між співробітниками правоохоронних органів у селі Княжичі на Київщині.

«П’ятеро загиблих», – заявили Радіо Свобода у прес-службі прокуратури Київщини.

Голова Верховної Ради України Андрій Парубій 5 грудня на погоджувальній раді парламенту заявив, що внаслідок стрілянини у Княжичах на Київщині у ніч з 3 на 4 грудня загинули шість поліцейських.

Раніше офіційно повідомляли про п’ятьох загиблих правоохоронців. Згодом у ЗМІ з’явилася інформація про те, що в лікарні помер ще один поліцейський, але в поліції це не підтвердили.

За даними МВС, уночі 4 грудня в селі Княжичі Київської області столичні оперативники за підтримки бійців спецпідрозділу КОРД готувалися до затримання групи підозрюваних у серії пограбувань, у цей час наряд поліції охорони виїхав у цей же район до одного з будинків через автоматичне спрацювання охоронної сигналізації. Близько 4-ї години між правоохоронцями виникла перестрілка, внаслідок якої загинули п’ятеро працівників поліції.

Як повідомив на своїй сторінці у Facebook радник голови МВС Антон Геращенко, підозрювані в розбої, яких готувалися впіймати «на гарячому», почувши перестрілку, втекли з Княжичів на двох позашляховиках в бік Києва, де були затримані поліцейськими.

Прокуратура Київської області проводить досудове розслідування у кримінальному провадженні за статтею «вбивство». Хід досудового розслідування перебуває на особистому контролі генпрокурора Юрія Луценка, додали у відомстві.

XS
SM
MD
LG