Доступність посилання

ТОП новини

Євросоюз: результати виборів в Узбекистані вказують на потребу реформи урядування


Президент Узбекистану Шавкат Мірзіяєв дякує своїм прихильникам, 5 грудня 2016 року
Президент Узбекистану Шавкат Мірзіяєв дякує своїм прихильникам, 5 грудня 2016 року

Перемога виконувача обов’язків президента Узбекистану Шавката Мірзіяєва на виборах глави держави продемонстувала необхідність продовження реформування в цій центральноазійській країні.

«Влада Узбекистану має ефективно вирішувати ці проблеми, і Європейський союз готовий надати допомогу в цьому процесі», – вказав представник ЄС увечері 5 грудня.

ЄС вказав на реформи, які розпочалися напередодні виборів, зокрема, «кроки з поліпшення бізнес-клімату, судової системи, умов праці, адміністративної відповідальності, а також боротьбу з корупцією». Ці реформи мають бути продовжені, наголошують у Євросоюзі.

Організація з безпеки і співробітництва в Європі раніше 5 грудня заявила, що вибори в Узбекистані були «позбавлені справжньої конкуренції», а виборці не мали «можливості почути альтернативні точки зору».

Центральна виборча комісія Узбекистану оголосила виконувача обов’язків президента Шавката Мірзіяєва переможцем президентських виборів, що відбулися 4 грудня. За повідомленням, він отримав понад 88% голосів виборців.

59-річний Шавкат Мірзіяєв з 2003 року був прем’єр-міністром Узбекистану, а 8 вересня після смерті президента Іслама Карімова був оголошений виконувачем обов’язків глави держави.

XS
SM
MD
LG