Доступність посилання

ТОП новини

Російські силовики змушують «кримських диверсантів» відмовитися від захисту – адвокат


Адвокат Олександр Попков
Адвокат Олександр Попков

Працівники російської поліції в СІЗО «Лефортово» у Москві при відвідинах Євгена Панова і Андрія Захтея, фігурантів так званої «справи кримських диверсантів», пропонують їм відмовитись від послуг адвокатів. Про це на сторінці у Facebook повідомив адвокат Олександр Попков.

«У СІЗО «Лефортово» Панова і Захтея постійно відвідують оперативники і наполегливо просять відмовитися від адвокатів Дінзе і Новікова», – написав Попков.

Підтвердження цієї інформації з інших джерел наразі немає.

Напередодні Лефортовський суд Москви продовжив термін утримання під вартою громадянам України Андрію Захтею та Євгенові Панову, яких Росія звинувачує в підготовці терактів в анексованому Криму.

10 серпня ФСБ Росії повідомила, що в ніч на 7 серпня в анексованому Криму затримали групу «українських диверсантів», які нібито готували теракти на півострові. Відтоді Захтей і Панов перебувають під вартою. Цьому передувало триденне блокування російськими прикордонниками підконтрольних їм кримських пунктів в’їзду та виїзду на адміністративному кордоні з окупованим півостровом.

Влада України заперечила звинувачення Москви і назвала їх «провокацією» російських спецслужб.

12 серпня на сайті російського телеканалу РЕН-ТВ з’явилося відео допиту затриманого, в ході якого він зізнається в усьому, що йому інкримінує ФСБ. Пізніше правозахисники заявляли, що на тілі Панова виявили сліди тортур.

XS
SM
MD
LG