Доступність посилання

ТОП новини

Троян: 25 поліцейських усунули від служби на час розслідування перестрілки у Княжичах


Вадим Троян
Вадим Троян

На час проведення службового розслідування перестрілки під час спецоперації у селі Княжичі Київської області від служби усунено 25 поліцейських, повідомив виконувач обов’язків голови Національної поліції України Вадим Троян.

«На час проведення службового розслідування відсторонено від служби 25 працівників поліції, які брали участь у спецоперації у Княжичах – від керівників операції до її учасників», – повідомили в поліції з посиланням на слова Вадима Трояна під час відеоселекторної наради у вівторок.

«Вважаю це за необхідне, поки ми детально не зрозуміємо, хто в чому винен і хто порушив інструкцію або наказ», – сказав Троян.

Напередодні Вадим Троян повідомив про усунення від служби керівників трьох структурних підрозділів поліції Києва, які брали участь у спецоперації із затримання групи підозрюваних у серії розбійних нападів у Києві та області.

Уночі 4 грудня в селі Княжичі Київської області столичні оперативники за підтримки бійців спецпідрозділу КОРД готувалися до затримання групи підозрюваних у серії пограбувань, у цей час наряд поліції охорони виїхав у той же район до одного з будинків через автоматичне спрацювання охоронної сигналізації. Близько 4-ї години між правоохоронцями виникла перестрілка, внаслідок якої загинули п’ятеро працівників поліції.

Пізніше в МВС повідомили, що затримали чотирьох осіб, яких затримали на в’їзді до Києва зі зброєю і спецобладнанням. Радник голови МВС Антон Геращенко повідомив, що йдеться про осіб, які могли готувати розбій у Княжичах, але втекли, почувши перестрілку.

За фактом подій у Княжичах у Нацполіції розпочали службове розслідування, у Генпрокуратурі – розслідування обставин перестрілки за статтею про вбивство.

XS
SM
MD
LG