Доступність посилання

ТОП новини

Жінка у Києві залишила дітей без нагляду: хлопчик помер від голоду, дівчинка в тяжкому стані – поліція


Фото ілюстративне
Фото ілюстративне

У столичному управлінні Нацполіції України повідомили про відкриття кримінального провадження щодо 20-річної жінки у Києві через залишення нею у небезпеці двох малолітніх дітей, одна з яких загинула. Про це йдеться в повідомленні на сайті відомства.

«Дітки дев’ять днів без догляду були самі в квартирі: хлопчик помер, а за життя його сестрички борються лікарі. Повідомлення про жахливу трагедію в поліцію надійшло вночі. 20-річна горе-мати виявила свого однорічного сина мертвим, а її дворічна донька перебувала в непритомному стані», – повідомили у Нацполіції.

Слідчі встановили, що, залишивши двох дітей вдома, жінка проводила час зі своїм знайомим в іншому районі міста. У жовтні вона народила ще одну дитину, яка живе з цим чоловіком. Затримана пояснила, що ці дев’ять днів вона перебувала із немовлям.

На ситуацію відреагував у Facebook Уповноважений президента України з прав дитини Микола Кулеба.

«На жаль, багато смертей і каліцтва дітей відбуваються через безвідповідальність батьків, байдужість і бездіяльність оточуючих (у цьому випадку сусідів), а також через слабкість соціальних служб», – написав Кулеба.

Наразі правоохоронці проводять слідчі дії. Стаття, за якою розпочато кримінальне провадження, передбачає до восьми років позбавлення волі.

XS
SM
MD
LG