Доступність посилання

ТОП новини

Упродовж дня бойовики здійснили на Донбасі 32 обстріли – штаб АТО


У прес-центрі штабу АТО у вівторок повідомили, що проросійські сепаратисти з початку поточної доби і до 18-ї години вечора 32 рази відкривали вогонь на Донбасі. Про це йдеться в повідомленні на сторінці у Facebook.

«Ніч у зоні проведення АТО пройшла спокійно, але вже о 6.15 окупанти розпочали обстріли Авдіївки з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. Пізніше Авдіївку та Луганське обстріляли ще й з мінометів калібру 82 міліметри», – повідомили у штабі.

Упродовж вівторка обстріли з боку сепаратистів також фіксували у Новозванівці, Новоолександрівці, Катеринівці, Широкиному, Чермалику, Мар’їнці, Красногорівці, Талаківці, Водяному, Старогнатівці, Гнутовому та Павлополю.

Раніше в прес-центрі штабу АТО повідомили, що минулої доби проросійські сепаратисти на Донбасі 26 разів відкривали вогонь.

В угрупованні «ДНР» заявили, що українські військові сьогодні обстріляли села Саханка і Ужівки (колишнє Ленінське) з 82 і 120-міліметрових мінометів. Бойовики також стверджували, що за минулу добу ЗСУ здійснили близько тисячі пострілів з важкої зброї у бік територій, підконтрольних донецьким сепаратистам.

Луганські сепаратисти повідомляли, що ЗСУ чотири рази стріляли по контрольованих угрупованням «ЛНР» населених пунктах. Бойовики також стверджують, що українська сторона стріляла впритул до пункту пропуску на лінії розмежування у Станиці Луганській.

На лінії контакту сторін між вільною й окупованою частинами Донбасу вже кілька разів проголошували режим припинення вогню, востаннє з 15 вересня, але він щоразу порушувався. Cторони конфлікту звинувачують одна одну у порушенні режиму тиші.

XS
SM
MD
LG