Доступність посилання

ТОП новини

Парламент 8 грудня першим питанням розгляне подання ГПУ щодо Новинського – Парубій


Андрій Парубій
Андрій Парубій

Верховна Рада України у четвер, 8 грудня, першим питанням розгляне подання Генерального прокурора про зняття недоторканності з народного депутата від «Опозиційного блоку» Вадима Новинського. Про це, закриваючи вечірнє засідання парламенту у вівторок, повідомив голова Верховної Ради Андрій Парубій.

«Рішення комітету відкриває для мене можливість поставити це питання на голосування в залі. І я планую в четвер першим же поставити це питання на розгляд парламенту для ухвалення рішення», – сказав Парубій.

Регламентний комітет Верховної Ради на засіданні у вівторок визнав подання генпрокурора Юрія Луценка стосовно Вадима Новинського про притягнення його до кримінальної відповідальності недостатньо мотивованим, але передав подання до парламенту. До Верховної Ради відповідне подання надійшло 4 листопада.

Від травня 2014 року Генпрокуратура проводить розслідування за фактом перевищення влади і службових повноважень високопосадовцями, зокрема Вадимом Новинським, при незаконному позбавленні волі особистого помічника нині покійного предстоятеля УПЦ (Московського патріархату) Володимира Сабодана – Олександра Драбинка. Новинський підозрюється у співучасті. Депутат справу проти себе називає сфабрикованою.

XS
SM
MD
LG