Доступність посилання

ТОП новини

Урядові сили Сирії встановили контроль над Старим містом в Алеппо


Зруйновані будинки в Алеппо
Зруйновані будинки в Алеппо

Урядові сили Сирії та їхні союзники встановили повний контроль над Старим містом в Алеппо, дотепер контрольованим антиурядовими повстанцями.

За поширеною 7 грудня інформацією базованих у Лондоні спостерігачів за правами людини у Сирії, повстанці остаточно пішли зі Старого міста внаслідок просування сирійських військовихупродовж ночі.

Тепер, за підрахунками спостерігачів, лояльні президентові Сирії Башару аль-Асаду сили контролюють близько трьох чвертей східної частини Алеппо. Чотири роки ця частина міста була під владою опозиції.

Тим часом, 7 грудня міністерство оборони Росії повідомило, що російський військовий радник, полковник Руслан Галицький був убитий внаслідок артобстрілу з боку повстанців у Алеппо.

6 грудня міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявив, що бойовики, які відмовляються залишити місто, будуть «ліквідовані».

Місто Алеппо розділене на зони, зайняті урядовими силами і загонами опозиції. Армія президента Сирії Бараша аль-Асада за підтримки російської авіації завдає ударів по районах, які контролюють повстанці.

Країни Заходу підозрюють Росію у воєнних злочинах під час бомбардування Алеппо. Кремль ці звинувачення відкидає.

Відбиття у повстанців Алеппо, яке є останнім їхнім оплотом у великому місті, для сирійських урядових військ і їхніх союзників стало б найбільшою перемогою у громадянській війні у Сирії, що триває з 2011 року.

XS
SM
MD
LG